Productia viitorului B-Max va incepe la Ford Craiova la finele acestui an, cu modele destinate exclusiv testelor, urmand ca in primul trimestru al anului viitor sa inceapa productia de serie.Ford a anuntat anterior ca va construi la Craiova circa 150.000 de unitati din segmentul B in fiecare an, dintre care 80% vor fi exportate.

Ford B-Max

sursa foto: 0-100.ro

B-Max va fi construit pe platforma modelului Fiesta. Motorizarea disponibila pe benzina va fi de 1.0 litri/90 CP si sunt zvonuri ca va exista o varianta de 1.6 litri/101 CP. Versiunile diesel vor fi 1.4 şi 1.6 TDCI .

Dacia Popster

Potrivit L'Automobile Magazine, Dacia  urmeaza sa lanseze in 2012 in productie, un monovolum compact denumit Popster si o masina de oras derivata dintr-o autoutilitara usoara. Masina va fi produsa la fabrica din Maroc, potrivit presei franceze.

Monovolumul reprezinta mai degraba un model conventional, cu al treilea geam lateral de forma patrata si usile din spate deschizandu-se in modul clasic. Cu o lungime de 4,5 metri, modelul se va distinge prin pretul sau, de 14.800 de euro, cu 6.000 de euro mai putin decat varianta entry a Scénic. Popster va avea un consum mediu de 5,2 litri la suta de kilometri.