Intrebat daca s-a razgandit in privinta majorarii salariilor, Ialomitianu a spus negativ. "Nu ne-am razgandit. Am spus ca analizam situatia financiara, iar in momentul in care va veni FMI, Comisia Europeana vom lua o decizie", a spus ministrul, scrie Mediafax.

Potrivit lui Ialomitianu, prognoza de crestere economica trebuie revizuita. Guvernul a prognozat pentru acest an o crestere economica de 1,5%.

"Inaintea misiunii FMI din iulie-august era o alta perspectiva financiara, acum toate tarile fac revizuiri ale prognozelor de crestere economica si cred ca Romania va trebui sa faca revizuirea prognozei de crestere economica si atunci sigur ca vedem care este spatiul fiscal pentru cheltuielile bugetare din anul 2012", a spus Ialomitianu.

Banca Mondiala avertizeaza ca economia globala intra intr-o "noua zona periculoasa". Cine va prelua suprematia

Intrebat daca cifrele privind cresterea economica nu mai sunt de actualitate, Ialomitianu a spus ca toate tarile din UE fac aceasta revizuire, aratand ca a participat vineri si sambata, in Polonia, la o reuniune informala ECOFIN.

"Din cauza incetinirii cresterii economice la nivel mondial, toate tarile trebuie sa faca aceasta revizuire, iar Romania nu va fi scutita de acest lucru", a precizat Ialomitianu.

Ministrul Finantelor a spus ca deficitul bugetar nu se va negocia, acesta trebuind sa fie sub 3%, iar cheltuielile de investitii nu trebuie puse in pericol.