"O companie nu se dezvolta decat pe credite", a spus Videanu.

Intrebat daca ii este greu sa plateasca ratele, fostul ministru al Economiei a spus ca este nevoit sa achite cateva milioane de euro anual si a lasat se inteleaga ca nici chiar lui nu ii este deloc usor.

Liderul PDL a mai aratat ca principalul activ al familiei, terenul de sase hectare al fabricii Titan Mar din Bucuresti, situat intre Palatul Cotroceni si JW Marriott, este in prezent "gajat la banca pentru a lua credite".

Videanu a mai spus ca ar putea estima valoarea companiilor sale "la 20 si ceva - 30 de milioane de euro", dar in acelasi timp, trebuie luat in calcul si faptul care are credite de 22 de milioane de euro.

El a aratat ca valoarea actiunilor pe care le detine la companiile din portofoliu nu poate fi stabilita decat in momentul gasirii unui cumparator, dar el nu si-a propus sa vanda respectivele societati.

Fostul ministru al Economiei a mai spus ca averea sa in intregimea ei este trecuta in declaratia de avere si ca are peste 800 de angajati, care "au salarii rezonabile".

"Toata averea mea este in declaratia de avere. (...) Afirm ca nu am nimic altceva decat ce este scris in declaratia de avere. Daca cineva, si este angajamentul meu public, poate demonstra ca am un leu in plus fata de ce este in declaratia de avere, donez tot ce se poate demonstra oricui din aceasta tara", declara, de altfel, Videanu inca din aprilie, la videochat-ul ziarului Gandul, la intrebarea cat i-a crescut averea in ultimii cinci ani.

"Tot timpul am avut, in mod transparent, publicata atat in declaratia de avere, cat si public, afacerea pe care am avut-o. Nu sunt de acord cu politicienii care se ascund in spatele soacrei, in spatele cumnatului si au, in momentul de fata, averi pentru care nu pot justifica nici provenienta banilor si nici taxele si impozitele aferente averii", explica atunci seful de la Ministerul Economiei.

"Sunt foarte deranjat de ce apare fie in Capital, fie in lista celor mai bogati romani din Romania. M-ar crede cineva sa spun ca nu am, nu 200 milioane euro, nu 20 de milioane de euro, 2 milioane de euro nu am in momentul de fata? Dar, la ce bun sa fac tot acest exercitiu cand ar fi penibil ca nimeni nu ar crede", mai arata Videanu.

El mai spunea ca oamenii au aceasta perceptie pentru ca asa au fost informati prin mass-media. "Din pacate, nu totdeana lucrurile sunt adevarate in tot ceea ce se spune. Toti spun ca «Videanu are 200 milioane de euro". 
Pot sa conving eu pe cineva atat timp cat mass-media a spus ca am?", se intreba retoric liderul PDL.

Aici poti vedea ultima declaratie de avere a lui Videanu!

Vrei sa stii care sunt companiile la care este actionar?