Premierul Emil Boc a declarat recent ca pericolul revenirii recesiunii anul viitor nu este complet inlaturat, motiv pentru care Guvernul trebuie sa aplice o serie de masuri, precum manageri privati la companii de stat si finalizarea doar a investitiilor care se justifica.

Boc: "Lucrurile in lume s-au inrautatit si nu sunt semne ca se vor imbunatati” Cum va fi afectata Romania

"Sunt multi proroci in lumea asta. Si Roubini (economistul american Nouriel Roubini care a avertizat in 2007 ca va urma o criza a creditelor) spune ca va fi o noua recesiune mare in America. Daca va fi o noua recesiune mare in America, s-ar putea sa fie si la noi. Pentru ca asta e lumea in care traim, pentru ca America exporta bogatie, dar sunt momente in care exporta criza sau recesiune", a explicat Vasilescu, citat de Mediafax.

Oficialul BNR a aratat ca Romania se afla intr-un paradox in acest moment, acela ca exista o criza economica, dar nu si una financiara, iar distinctia trebuie sa fie una clara.

"Sa zicem multumesc lui Dumnezeu ca in Romania nu a cazut nicio banca, ca toate bancile sunt in picioare, ca nu avem criza financiara si acesta e un lucru foarte important, avem stabilitate financiara pe un fond de criza economica", a mai spus Vasilescu.

O noua criza internationala bate inclusiv la usa noastra. Ce masuri trebuie sa ia Romania. VIDEO