Cei mai multi romani s-au inscris anul trecut la University College London din Marea Britanie, una dintre cele mai prestigioase universitati britanice, cu o vechime de peste 180 de ani. Univeristatea se afla pe locul 4 in clasamentul celor mai bune scoli din lume realizat in acest an de publicatia americana US News & World Report in colaborare cu compania Quacquarelli Symonds, specializata in educatie si studii in strainatate, care realizeaza astfel de clasificari inca din 2004.

Pozitia ocupata in top de universitatea britanica este sustinuta si de faptul ca 21 de fosti profesori si absolventi ai acestei institutii au primit Premiul Nobel, cel mai recent fiind obtinut in luna octombrie a anului 2009, cand un profesor, Charles Kao, a primit Premiul Nobel pentru Fizica.

"In anul 2009- 2010, un numar de 93 de studenti romani s-au inscris la cursurile unei facultati din cadrul University College London, in crestere cu 48% fata de anul scolar anterior. Numarul celor nou-inscrisi a crescut semnificativ de cand Romania a intrat in Uniunea Europeana", sustine James Davis, head of Alumni Relations in cadrul University College London. Cei mai multi romani care vor sa-si continue studiile la aceasta universitate aleg mai ales Facultatea de studii slavone si est-europene. Institutia este a pastrat legatura si cu 60 de absolventi romani care lucreaza in diverse domenii, fie ca lectori universitari, fie ca business development manageri. De asemenea, jumatate din absolventii acestei institutii lucreaza in Romania, ceilalti ramanand sa lucreze in strainatate.

Citeste continuarea pe www.zf.ro