"Eu sunt un om amabil si chiar daca au depasit toate prevederile legale, pentru ca s-au legat cu lanturi de calorifer si s-au asezat acolo, am avut o discutie de trei sferturi de ora si le-am explicat punctul meu de vedere care este foarte clar inca de la preluarea mandatului: nu propun un aviz de mediu decat daca sunt suta la suta convins ca nu dauneaza mediului", a declarat Laszlo Borbely

Ministrul le-a mai spus protestatarilor ca studiul de impact nu este finalizat si ca nu poate spune acum cand va merge la Guvern cu o propunere, pentru ca mai sunt "doua - trei probleme de rezolvat". 

"Au cerut sa le spun clar ca sunt impotriva proiectului. Le-am zis ca e in analiza. Stau la mine in birou, nicio problema, e in desfasurare activitatea. Dupa o anumita perioada o sa le cerem sa plece. A fost un dialog, le-am zis ca daca pot sa vina cu sugestii, argumente tehnice, le stau la dispozitie", a mai spus Borbely. 

Demnitarul a recunoscut ca protestatarii au intrat in biroul sau in timp ce era intr-o discutie.  "Imi continui activitatea, probabil e ziua portilor deschise la Ministerul Mediului", a glumit ministrul, potrivit Mediafax.