Presedintele a spus ca doreste sa faca o "clarificare generata de un comunicat al Ministerului Economiei sau alta structura responsabila de situatia energetica a tarii".

"Nu exista niciun fel de pericol ca populatia sa ramana fara energie electrica", a anuntat presedintele, spunand ca daca totusi, in conditii exceptionale, s-ar produce o avarie la grupurile mari de alimentare cu energie, s-ar proceda conform unui plan dinainte stabilit.

"Este exclusa intreruperea energiei electrice pentru populatie", a adaugat el.

Presedintele a explicat ca Romania exporta 500 de megawati/ora, iar in ore de varf cantitatea exportata ajunge pana la 1.400 de megawati. "In perioada urmatoare se va stabili sistarea oricarui export pana la revenirea oricarui consum la parametri normali", a adaugat presedintele.

Transelectrica a anuntat, deja, ca va limita sau chiar sista pentru o luna, in perioada 16 februarie-15 martie 2012, livrarile de energie electrica la export, si va limita consumul de electricitate al unor companii in situatii critice, invocand diminuarea resurselor de energie din cauza conditiilor meteo nefavorabile.