Seful statului a spus ca il nemultumesc "tergiversarile", pentru ca "ascund un soi de lipsa de curaj de a lua decizii". El a adaugat ca asa s-a amanat tranzactionarea certificatelor verzi.

Presedintele a mai inclus in categoria tergiversarilor proiectul exploatarii miniere de la Rosia Montana si privatizarea Rompetrol.

"PDL genereaza astfel de tergiversari paguboase pentru Romania. Oamenii politici sunt cei care isi asuma responsabilitati. Nu ajungi in functii ca sa spui 'Ce ne face presa!'", a declarat Traian Basescu.

El a adaugat ca rolul presei este de a fi nemultumita si a arata atunci cand gresesti, "pentru ca de aia e cainele".

Seful statului a mai spus participantilor la Scoala de vara a tineretului din PDL, ca nu vor "pacali" pe nimeni cu "o simpla rebranduire", el sustinand ca PDL trebuie sa aiba curajul sa le spuna oamenilor ceea ce se intampla, de exemplu ca nu pot fi marite pensii sau salarii si din ce motive.

"Dincolo de a va revopsi, dincolo de a va rebrandui, cel mai puternic argument este ceea ce le propuneti romanilor. Eu nu cred ca o simpla rebranduire va face oamenii sa spuna 'nu mai e PDL, e altul'. Nu pacaliti pe nimeni!", le-a spus Traian Basescu democrat-liberalilor.

El a adaugat ca PDL trebuie sa aiba curajul sa le spuna oamenilor ceea ce se intampla, de exemplu ca nu pot fi marite pensii sau salarii si din ce motive.