În plus, XC60 a mai primit distincția de Midsize Premium SUV, iar varianta XC40 a obținut trofeul pentru categoria SUV-uri de mici dimensiuni, în categoria Premium.

De asemenea, modelul XC60 a primit în luna martie titulatura de Mașina Anului 2018 la Salonul Auto de la New York, precum și la alte evenimente auto.

Volvo adaugă aceste premii celui de Mașina Anului 2018 pe care l-a primit pentru modelul XC40, la Salonul Auto de la Geneva, în martie.

Modelul XC40 a fost, de asemenea, desemnat cel mai bun crossover compact premium de către revista Wheels (UAE).

SUV-ul compact de mici dimensiuni, care vine în completarea gamei, alături de XC60 și XC90 este construit special pentru șoferul urban și este primul model Volvo disponibil cu un nou motor cu trei cilindri.

Noul XC40, cât și variantele XC60 și XC90 sunt aduse în România prin intermediul Forum Auto România, unicul importator al autoturismelor Volvo la nivel local.

Autoturismele Volvo sunt prezente pe piață din anul 1927. Volvo reprezintă una dintre cele mai cunoscute mărci auto premium din lume, cu vânzări de 571.577 autoturisme la nivel mondial, în 2017, în aproximativ 100 de țări.