Conform parteneriatului, in prima faza producatorul suedez de autovehicule, controlat de grupul chinez Geely, si Uber isi vor concentra eforturile pe dezvoltarea unei platforme pentru un automobil Volvo de tip XC90 SUV, care sa nu aiba nevoie de un sofer.

Ulterior, Uber va cumpara aceleasi vehicule Volvo pe care isi va instala propriile sale sisteme de control fara sofer pentru nevoile serviciului sau de transport.

Investitiile celor doua companii se vor concentra pe cercetarea si dezvoltarea de echipamente hardware, de genul senzori pentru detectarea traficului si obstacolelor, precum si sisteme software pentru automobile autonome.

"Aceasta alianta plaseaza Volvo in centrul actualei revolutii tehnologice din industria auto", a declarat directorul general de la Volvo, Hakan Samuelsson.

Alianta dintre Volvo si Uber este ultima dintr-un sir de parteneriate incheiate intre un producator de vehicule traditionale si o firma din Silicon Valley. Google si Ford Motor negociaza si ele formarea unui parteneriat pentru dezvoltarea tehnologiei in domeniul automobilelor autonome.