Compania suedeza va continua sa produca motoare cu combustie pentru modelele lansate inainte de 2019, dar va introduce automobile electrice si hibride in toata gama de modele.

Volvo devine prin aceste planuri primul producator auto major care stabileste o data pentru renuntarea totala la motoarele cu combustie interna, chiar daca trecerea la productia de automobile electrice este de mult timp in atentia industriei auto, iar Tesla Motors a produs de la inceput doar vehicule electrice.

Acest anunt marcheaza sfarsitul automobilului cu motor doar cu combustie interna”, a afirmat directorul general al Volvo Cars, Hakan Samuelsson, intr-un comunicat, scrie News.ro.

Cinci noi modele care vor fi lansate de grup in perioada 2019-2021 vor fi integral electrice, dintre care trei Volvo si doua sub marca Polestar.

Cele cinci modele vor fi completate de o serie de automobile hibride pe benzina si motorina pentru toate modelele”, potrivit Volvo.

Volvo Cars a investit masiv in modele noi si fabruci, de cand compania a fost cumparata de grupul chinez Zhejiang Geely de la Ford Motor in 2010 si si-a creat o nisa pe piata premium dominata de companii ca Mercedes-Benz si BMW.

O parte din strategie a fost adoptarea unor tehnologii emergente pentru vehicule electrice performante si eventual automobile autonome.