Actiunile vor fi plasate catre investitori institutionali, in cadrul unui program mai amplu de finantare pentru achizitia actiunilor pe care VW nu le detine inca la Scania, a anuntat grupul german.

"Anticipam ca preluarea va decurge bine. Ne asteptam ca finalizarea acestui plasament, anticipat de piata, sa contribuie la continuarea performantelor bune ale actiunilor din trimestrul al doilea", a declarat Mike Dean, analist la Credit Suisse in Londra.

Volkswagen va cheltui 6,7 miliarde de euro pentru preluarea integrala a Scania, grupul urmarind intarirea aliantei intre compania suedeza, propria sa divizie de camioane si producatorul german de camioane MAN, la care VW este actionarul majoritar.

Achizitia incheie un proces demarat in 2006, de creare a unei divizii de camioane de anvergura globala, care sa concureze cu Daimler si Volvo.

Operatiunile VW pe acest segment vor depasi astfel Daimler si Volvo, Volkswagen urmand sa devina cel mai mare producator de camioane din Europa.

La sfarsitul lunii mai, VW detinea 98% din actiunile Scania, iar joi va fi ultima zi de tranzactionare a acestora.

Pentru finalizarea preluarii, VW va mai emite obligatiuni hibrid de pana la 3 miliarde de euro si va cheltui 2 miliarde de euro din rezervele proprii. La sfarsitul lunii martie VW detinea lichiditati nete de 17,7 miliarde euro.