Ieftina, cu cinci locuri si un motor economic pe benzina, Dacia City ar trebui sa intre in competitie cu autoturismele din clasa mica, facute pentru orasele aglomerate. Oficialii Dacia nu au infirmat faptul ca pregatesc lansarea acestui model.

Marile orase sunt extrem de aglomerate si avem din ce in ce mai multe masini, dar din ce in ce mai putine locuri de parcare. Asa ca batalia in sectorul auto se da acum pe clasa mini. Inginerii de la Dacia vor si ei sa intre in joc, asa ca au proiectat, se pare, un model de doar 3 metri si 80 de centimetri, care ar incapea intr-un spatiu mai mic.

Mai scurta fata de Sandero cu 26 de centimetri. La astfel de dimensiuni, portbagajul ar fi doar pe jumatate din capacitatea fratelui mai mare. Dar masina va avea patru usi, asa ca in ea ar avea loc, la limita, cinci persoane.

Ipoteza lansarii in 2016 a noului model a fost vehiculata de cel mai important site de informatii auto din Franta. Jurnalistii scriu in detaliu cum ar putea arata noua Dacia City si au facut chiar si o reprezentare grafica a noii masini.

Contactati de Stirile PRO TV, oficialii constructorului de la Mioveni nu au negat informatiile. "Dacia este permanent atenta la asteptarile clientilor, ceea ce inseamna ca studiem indeaproape posibilitatile de extindere si evolutie a gamei de modele", au spus reprezentantii Dacia.

Cum Dacia este considerata o marca low-cost, viitoarea masina de clasa "mini" ar putea fi echipata cu un motor mai putin pretentios, cel mai probabil pe benzina de 1,2 litri si 75 CP. Varianta in care ar costa 5.000 de euro.

Pentru 6.000 de euro, ar fi disponibil motorul turbo TCe de 0,9 litri si 90 cai putere. Chiar si asa, preturile tot ar fi cu cel putin 1.500 de euro mai mici fata de celelalte modele Dacia. Noua masina ar concura pe o piata in continua expansiune, unde modele precum Citroen C1, Volkswagen Up sau Fiat 500 fac deja istorie.

Noua Dacia ar avea sanse mari sa fie produsa chiar la Pitesti, sau la fabrica din India pe platforma Renault Pulse sau Twingo.