Marca Volkswagen ar putea avea pana la sase SUV-uri in urmatorii ani, fata de modelele Touareg si Tiguan pe care le ofera in prezent. Cererea este in crestere pentru aceasta categorie de autovehicule care ar urma sa reprezinte 20,1% din productia la nivel mondial pana in 2018, fata de 17,6% in 2012, estimeaza firma de consultanta PwC. 

Oferta redusa de SUV-uri a Volkswagen i-a tras inapoi pe nemti, mai ales pe piata din Statele Unite. 

"Segmentul SUV creste inca la nivel global si reprezinta o componenta cheie pentru toti producatorii. Brandul Volkswagen are inca potential de crestere pe aceasta categorie, care ar putea ajuta grupul sa-si intareasca pozitia in SUA si pe pietele emergente", a declarat Roman Mathyssek, analist la firma germana de consultanta Strategy Engineers. 

Volkswagen ar putea lansa un model mai usor al Tiguan anul urmator, pentru a imbunatati consumul de combustibil, si lucreaza o versiune coupe si una mai lunga a modelului, au declarat sursele Bloomberg. 

Grupul ar putea lansa si un crossover subcompact, care imbina caracteristici ale masinilor de teren si ale autoturismelor traditionale, urmand sa aleaga intre prototipurile Taigun si T-Roc, prezentate la saloane auto desfasurate recent. 

In plus, producatorul german intentioneaza sa construiasca un SUV din clasa medie pe baza conceptului CrossBlue, care ar urma sa intre la vanzare in SUA in 2016. 

Gama ar fi intregita de Touareg, primul si cel mai mare SUV al grupului. 

Rivalul Toyota are in prezent in oferta sapte SUV-uri. Grupul american General Motors, care a fost depasit anul trecut de Volkswagen si a cazut pe trei in topul vanzarilor, produce 14 SUV-uri. Aceste cifre nu includ SUV-urile fabricate de Toyota sub marca Lexus si de General Motors sub brandul Cadillac. 

In randul brandurilor premium ale Volkswagen, Porsche produce SUV-urile Macan si Cayenne, care ar putea reprezenta 64% din vanzari anul urmator, in timp ce Audi vinde trei modele din aceasta categorie si va introduce un al patrulea, Q1 in 2016.  Bentley, de asemenea parte a grupului Volkswagen, vrea sa prezinte in 2016 cel mai scump SUV din lume, iar divizia Lamborghini ar putea lansa un model in 2017.