Bonusul anual pentru 2017 a fost majorat la 4.100 de euro per angajat, de la 2.905 euro anul trecut, se arată în publicaţia "Mitbestimmen" distribuită joi personalului de la Volkswagen, scrie Agerpres.

Acest bonus va fi acordat angajaţilor de la uzinele Volkswagen din Wolfsburg, Hanover, Emden, Salzgitter, Brunswick şi Kassel precum şi angajaţilor de la subsidiara de servici financiare, adică aproximativ 120.00 de angajaţi.

"Angajaţii au o contribuţie majoră la faptul că marca VW, în pofida tuturor dificultăţilor, este astăzi într-o poziţie mult mai bună", a declarat directorul mărcii VW, Herbert Diess.

Având în vedere că o plată în avans în valoare de 1.621 euro a fost făcută la finele lunii noiembrie 2017, restul urmează a fi plătit în cursul lunii mai anul curent.

Anul trecut profitul realizat de grupul VW s-a dublat până la 13,8 miliarde euro, în timp ce vânzările au crescut cu 6% până la nivelul record de 230,7 miliarde euro, chiar dacă producătorul german face faţă tranziţiei la automobilele electrice şi cele fără şofer în timp ce acoperă costurile manipulării emisiilor poluante.