Din primele imagini, masina pare mai mare decat berlina Logan aflata imediat in spate. Reprezentantii Dacia nu dau detalii pana la o lansare oficiala.

"Stiu cand va intra in linia de productie, cand va fi lansat oficial, dar nu va pot spune nimic. Pot sa spun ca va fi facut pe platforma de 00... de la Logan", a explicat Nicolae Pavelescu, lider al Sindicatul Automobile Dacia.

Asta ar putea insemna un pret mai mic fata de cel al modelelor regasite la marci concurente. Masina va fi produsa la o uzina din Maroc, insa surse din cadrul grupului Dacia-Renault sustin ca va avea multe subansamble construite la Mioveni.

Cu acest model, Dacia ataca un segment nu atat de popular la noi - masina mare de familie, dar foarte apreciat in tarile din Vest. Varianta ar putea avea un pret mic, dar si dotari modeste.

Primele informatii despre Dacia monovolum au aparut in ianuarie in Franta. Presa de la Paris a descris o masina mai lunga de 4 metri, disponibila in 2 versiuni, cu 5 si ,respective, 7 locuri, si un portbagaj mai mare decat cel de la breakul actual de la Logan. Un avantaj ar fi usile culisante, regasite la putine modele concurente de la Mazda, Volkswagen sau Ford.

Speculatii sunt si asupra numelui - a fost botezata pe internet Popster, fara vreo confirmare oficiala in acest sens. Specialistii sustin ca misterul ar putea fi spulberat la viitorul salon auto de la Frankfurt, din toamna, unde se asteapta ca masina sa fie prezentata oficial.