"Un break, un 4X4, doua berline...Dacia ataca pe toate fronturile. Urmatoarea etapa va fi monovolumul si, pentru a intra pe acest segment, constructorul auto propune doua modele", noteaza publicatia franceza.

Potrivit L'Automobile Magazine, Dacia ar urma sa lanseze un monovolum compact si o masina de oras derivata dintr-o autoutilitara usoara.

Monovolumul reprezinta mai degraba un model conventional, cu al treilea geam lateral de forma patrata si usile din spate deschizandu-se in modul clasic. Cu o lungime de 4,5 metri, modelul se va distinge prin pretul sau, de 14.800 de euro, cu 6.000 de euro mai putin decat varianta entry a Scénic. Popster va avea un consum mediu de 5,2 litri la suta de kilometri.

Al doilea model va avea o echipare mai slaba decat "fratele mai mare", portierele din spate vor fi culisante. Accesul la portbagaj se va face prin doua usi, ca la MCV-ul Logan. Modelul va avea un pret de 13.000 de euro in varianta standard si de 14.500 de euro daca va fi echipat cu motor diesel de 85 de cai putere. Masina va consuma in medie 5,5 de litri la suta de kilometri. Noul model va fi cu 3.750 de euro mai ieftin decat Kangoo dCi 90 Authentique, dar va putea transporta o cantitate mai mare.

Publicaţia noteaza ca modele au fost deja prezentate unor potentiali clienti.

Renault a anuntat recent ca va lansa in 2012, in Europa, doua modele marca Dacia, un automobil de familie si un autovehicul comercial usor.