”Dacia a produs 339.000 de masini in 2014. Lucram la aproape capacitate totala la Mioveni, ceea ce este foarte bine. Mioveni este inca o fabrica importanta pentru producatia brandului Dacia. Cresterea cifrei de afaceri de anul trecut vine atat din avansul vanzarilor de componente, cat si din vanzarea unor masini mai scumpe, precum Duster, chiar daca productia a scazut usor”, a declarat Maure.

Dacia trimite la export 92% din productia de la Mioveni si 1,6 milioarde metri cubi de componente. Din 2004 am vandut catre 3,3 milioane de de clienti din 44 de tari. Dacia reprezinta 2,8% din PIB-ul Romaniei si 7,3% din exporturi. In 2014 am vandut peste 29.600 de masini in Romania , avem o cota de piata de peste 31%”, a adaugat el, potrivit www.zf.ro.

Intr-un interviu acrodat la inceptului saptamanii agentiei Reuters, Nicolas Maure declara ca Renault intentioneaza sa ia masuri pentru a imbunatati competitivitatea uzinei Dacia de la Pitesti si a evita astfel ca aceasta sa fie depasita de noua uzina Renault de la Tanger (Maroc).

Nicolas Maure a explicat ca Renault va creste gradul de automatizare, va tine cub control majorarile salariale si nu va inlocui posturile ramase libere dupa plecarea unor angajati.

Renault a preluat Dacia in 1999 si in prezent uzina de la Mioveni, unde lucreaza 14.000 dintre cei aproximativ 17.000 de angajati Renault din Romania, sufera de pe urma cresterii costurilor salariale, precum si din cauza lipsei de autostrazi in Romania. In plus, noua uzina de la Tanger asambleaza aceleasi modele Dacia ca si uzina de la Mioveni, de la deschiderea sa in 2012.

Directorul general de la Renault Romania a subliniat ca pentru a creste competitivitatea uzinei de la Mioveni, Renault are de gand ca in cinci ani sa creasca gradul de automatizare pana la 20%, de la doar 5% in prezent. Nicolas Maure a explicat ca, desi marile uzine de constructii de automobile din tarile occidentale sunt automatizate in proportie de pana la 90%, Renault nu vrea sa mearga prea repede in aceasta directie in Romania pentru a evita un "tsunami" in ceea ce priveste locurile de munca.