In afara de conceptul Resonance si de noul Note, Nissan aduce maine la Salonul de la New York o masina complet altfel: prima ambulanta pentru chitaristi. Este un proiect impreuna cu Gibson. Van-ul este modelul NV200 si poate ajunge oriunde au artistii nevoie de el: concert, studio de inregistrari sau chiar la cerere la domiciliu.

Nu exista restrictii pentru gradul de calificare – amatori sau profesionisti. Desigur ca deocamdata este doar un exemplar pe piata si sistemul functioneaza doar in SUA. Este un contract mai mult de imagine, iar van-ul de prim ajutor pentru chitare va merge mai mult pe la concerte, unde va avea expunere mai mare.

Motorul este de doi litri si 130 de cai putere; cutia de viteze este automata. Gibson NV200 consuma 10 l / 100 km. Capacitatea de incarcare, pe langa service-ul incorporat de chitare, ajunge la 3.500 de litri.

In van incap obiecte inalte de 1,35 metri. Pentru o manevrare usoara a obiectelor, usile spate se deschid 60/40, iar pragul de incarcare este la 50 de cm de la sol. Sarcina maxima a cabinei pentru instrumentele de reparat este de 700 de kg.

In spatele scaunelor este un rastel pentru patru chitare, iar sistemul audio pentru probe fidele este Onkyo. Atelierul ambulant este plin de rafturi culisante cu tot ce inseamna scule pentru service complet de chitare.

In cele mai garve cazuri, artistii isi pot inlocui chiar parti din chitare cu unele de rezerva – in dotarea standard a van-ului Gibson NV200.

Pentru acordaj si testare sunt si scaune care pot fi imprumutate de artisti “in usa” ambulantei. Iar pentru cei care si-au uitat partiturile/tabulaturile sau chiar versurile exista si un laptop. Totodata, prin laptop se pot cere de catre echipa de interventie date despre anumite chitare direct de la retailer/producatori. Echipa oricum este una profesionista formata din roadies cu experienta (support tehnic pentru band in concerte).