CALCUATOR TIMBRU DE MEDIU

Pentru ce masini se plateste Timbrul de mediu:  

•    Pentru toate masinile noi  

•    Pentru toate masinile second-hand importate din strainatate la prima inmatriculare in  Romania.  

•    Pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007.

Timbrul de mediu se plateste o singura data, la prima revanzare de dupa 15 martie 2013.  (Exemplu: pentru o Dcie 1300, inmatriculata prima data in Romania in 1997, indiferent de cate ori a fost revanduta de atunci, la prima revanzare de dupa 15 mar. 2013, cumparatorul va plati timbrul de mediu de 447 euro, adica 2022 lei)   

•    Pentru masinile inmatriculate dupa 1 ianuarie 2007, in situatia in care proprietarul a obtinut in justitie scutirea de la plata texei de inmatriculare/poluare  (Art.4 alin. d. din OUG 9/2013:"cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat in situatia autovehiculelor pentru care s-a dispus de catre instante restituirea sau inmatricularea fara plata taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule, taxei de poluare pentru autovehicule sau taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule."). Adica toti cei care au cumparat masini second-hand din strainatate, au dat in judecata statul roman si au castigat, trebuie sa tina seama de faptul ca atunci cand vor dori sa le vanda trebuie sa il anunte pe cumparator ca are de platit timbrul de mediu. Daca nu o fac, risca conflicte mari cu acel cumparator, care va constata ca nu isi poate inmatricula masina fara plata taxei de timbru.   

Pentru ce masini NU se plateste Timbrul de mediu:

•    Pentru toate masinile inmatriculate incepand cu 1 ianuarie 2007 in Romania si pentru care proprietarul nu a obtinut in instanta restituirea taxei sau scutirea de la plata acesteia.