Grupul Volkswagen este acuzat ca ar fi manipulat rezultatele testelor facute de autoritatile SUA, cu privire la emisiile vehiculelor, prin instalarea unui software care permitea masinilor sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor, dar nu si in timpul operatiunilor normale. Din acest motiv, nivelul poluarii era mai ridicat, sustine EPA.

Volkswagen a oprit vanzarea masinilor diesel Passat, Jetta, Golf si Beetle. 

EPA verifica cel putin 28 de modele diesel pentru a a determina daca VW a fost singurul grup care a falsificat rezultatele testelor antipoluare, sustine FT, citand un document obtinut de ziar. 

Luna trecuta, Reuters a raportat ca EPA si oficialii din California vor testa si alte vehicule pentru a verifica daca nu au instalate dispozitive frauduloase.

Scandalul VW a determinat EPA sa inaspreasca testele pentru toti producatorii. 

La Bursa de la Frankfurt, actiunile Volkswagen au scazut, vineri dimineata, pana la 92,75 euro, cel mai redus nivel din octombrie 2011, investitorii fiind ingrijorati de amploarea si costurile scandalului. 

Cel mai recent anunt privind deschiderea unei anchete impotriva Volkswagen a venit vineri din Franta. Guvernul de la Paris ia in considerare retragerea subventiilor pentru masinile implicate in scandal. Miercuri, grupul german a anuntat ca in Franta exista 948.064 autovehicule cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie.

Volkswagen este implicat intr-un scandal de amploare, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial, cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.