Grupul interministerial a fost infiintat prin decizie aprobata in sedinta de miercuri a Guvernului si este constituit din reprezentanti ai ministerelor Economiei, Transporturilor, Finantelor, Mediului, precum si din membri ai Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica.

"S-a constituit un grup interministerial si avem o expertiza foarte buna, cel putin la nivelul Ministerului Economiei. Cei doi producatori auto din Romania, Renault si Ford, sunt printre pionierii cercetarii din zona automobilului electric si cred ca este o mare oportunitate pentru Romania ideea de a incerca sa dezvoltam si sa incurajam utilizarea automobilului electric pe teritoriul Romaniei", a spus Videanu.

Premierul Emil Boc a anuntat, marti, in conferinta Mediafax Talks about Auto Industry, ca Guvernul va constitui un grup interministerial care sa elaboreze strategia Romaniei privind fabricarea automobilului electric.

El a apreciat ca introducerea acestui nou model de autovehicul va reduce dependenta de carburanti si va diminua gradul de poluare.