Multi insa nu stiu ca au aceasta posibilitate. Esential este sa nu fi fost implicati in niciun incident rutier si sa fi folosit asigurarea. In cazul asigurarilor CASCO, restituirile se fac in functie de clauzele contractuale stabilite de fiecare companie de asigurari in parte.

Sa luam de exemplu o masina cu motor de 1.400 de centimetri cubi, pentru care proprietarul a platit o polita RCA de 310 lei, valabila un an. Daca omul vrea sa o vanda dupa 4 luni, sau trei luni si cateva zile - tot 4 in calculele asiguratorilor, va primi inapoi 206 lei.

Cele mai mari sume se recupereaza, evident, de la politele platite pentru masinile cu o capacitate cilindrica mare.

Daca discutam despre un autoturism cu motor de 3.000 de centimetri cubi, a carui asigurare a costat 1.200 de lei si pe care proprietarul a folosit-o o luna si cateva zile, atunci totalul returnat va fi o mie de lei.

Prea putini dintre soferi stiu insa toate aceste lucruri. Si mai putini si-au cerut drepturile.

Totodata, toti asiguratii isi pot recupera diferenta de prima cu conditia sa nu fi avut daune in anul respective.

Deocamdata, insa, nu s-au inregistrat numeroase solicitari pentru restituirea diferentelor de prima, asiguratii fie nu dau importanta acestui aspect pentru ca diferentele sunt mici sau nu stiu de acest aspect.

Pentru a vedea banii inapoi, trebuie sa mergeti direct la sediul companiei de asigurari - si nu la agenti - cu dovada de radiere sau contractul de vanzare-cumparare si polita. Asiguratorii spun ca procedura de restituire nu dureaza mai mult de cateva zile.