Un voucher costa undeva intre 10 si 15 milioane de lei vechi la ora actuala. Acesta este deocamdata pretul pietei, chiar daca in ultima perioada foarte multi romani au dat anunturi prin care fie vor sa vanda, fie vor sa cumpere vouchere.

Daca vreti sa cumparati un bon valoric din programul Rabla, asigurati-va ca are toate elementele de securitate, va sfatuiesc directorii de la REMAT-uri.

Tichetul este valabil pina in 23 noiembrie-2010 si poate fi folosit doar daca este insotit de certificatul de inmatriculare, de cel de casare si de cel de radiere.

"Anul trecut am casat peste 32.000 masini, dar am avut o cadere economica de 7%. Anul acesta se contureaza o crestere economica de 1,3%, astfel incat si din acest motiv speram sa fie mai bine", a declarat premierul Emil Boc, prezent joi la lansarea pentru 2010 a programului de inlocuire a parcului auto national, denumit "Programul Rabla".

La randul sau, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a precizat ca tichetele valorice acordate pentru masinile casate vor fi securizate impotriva falsificarii si a amintit ca Fondul pentru Mediu dispune de un buget total de 1,8 miliarde lei pentru proiecte de mediu.

Programul Rabla din acest an permite persoanelor  fizice si firmelor sa foloseasca cate  trei tichete valorice, transmisibile, in valoare individuala de 3.800 lei, pentru fiecare masina cumparata. Fiecare tichet va fi primit pentru o masina casata si ulterior poate fi vandut/cumparat la mica intelegere.
 
"Un voucher inseamna 3.800 lei, trei vouchere inseamna 2.800 euro. Daca ai 2.800 euro, mai pui 4.000-4.500 euro si poti lua o masina noua", a mai spus Borbely.

Pentru acest program au fost alocate, in 2010, fonduri totale de 228 milioane lei, bani din care statul va subventiona partial achizitia a 60.000 de masini noi, odata cu operatiunile de casare a unui numar similar de autoturisme mai vechi de zece ani.

Programul "Rabla" destinat tractoarelor, organizat in premiera in acest an, incepand cu 20 martie, dispune de o suma totala 100 milioane lei.

Potrivit ghidurilor de finantare a programelor de stimulare a parcurilor auto si de tractoare, firmele cu datorii la stat sau care au primit sanctiuni de natura financiara nu pot cumpara masini sau tractoare prin intermediul acestui program.