Pana la demararea programului, au inceput miscarile in piata vechiturilor. Masinile vechi s-au scumpit cu catvea sute de lei bune in ultima perioada. Daca in urma cu doua saptamani puteai cumpara o masina vechi si cu 900 de lei, acum preturile cerute de proprietari se invart in jur de 2000 de lei.

 “Cred ca anul acesta programul Rabla va exploda, interesul din partea cetatenilor este foarte mare”, sustine Ciprian Porumb, director REMAT.

“Eu sper ca programul sa inceapa cat de curand, pentru ca ordinul privind inceperea este publicat in Monitorul Oficial. Bugetul fondului de mediu este gata, putem sa-l propunem in Guvern", a precizat ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

 "A aparut ordinul de ministru, am finalizat discutiile cu REMAT, persoanele fizice si cele juridice pot merge cu oricate vouchere doresc, la orice producator. Persoanele juridice pot lua masini numai pana in limita a 200.000 euro", a adaugat Borbely.

Pe de alta parte, in 2010 la program poate participa orice dealer, asadar nu vor mai exista liste si producatorii nu vor mai avea cote prestabilite, ca pana acum.

Romanii au cumparat anul trecut numai 32.327 de masini noi prin programul Rabla din cele 60.000 de autoturisme alocate, aceasta fiind cea mai scazuta rata de succes a programului de la lansarea sa in 2005.