Teoretic, oricine are o masina mai veche de 10 ani o poate schimba intr-un centru de casare. Ar trebui sa primeasca un voucher, insa aceste tichete au devenit o marfa rara.

Reprezentantii unor Remat-uri sustin ca cererea e uriasa si le-au distribuit pe toate. Alte centre lucreaza mai nou cu intermediari pentru ca nimeni nu controleaza modul in care sunt distribuite aceste vouchere.

Incercam sa aflam totusi de ce Remat-ul nu mai are tichete de casare dar se gasesc la intermediari. Vorbim cu un domn, care este intermediarul si care ne asigura ca centrul de casare are de fapt vouchere, dar ... sunt "rezervate" pe numele sau.

Potrivit Administratiei Fondului de Mediu, centrele Remat NU au voie sa rezerve vouchere. Singura regula pe care trebuie sa o aplice este: primul venit, primul servit, motiv pentru care resonsabilii vor declansa o ancheta.

"Este o ilegalitate, Remat-urile care vor fi prinse ca incalca legea pot fi desfiintate", spune Gheorghe Papuc, director Administrarea Fondului de Mediu.

Contactat de reporterii PRO TV, intermediarul nu si-a mai recunoscut declaratiile initiale.

Voucherele de casare reprezinta o reducere de 3.800 de lei la cumpararea unei masini noi si se vand la liber pe piata. Pentru ca in acest an cererea a fost foarte mare si au fost alocate de stat doar 45 de mii, tichetele de casare au ajuns sa coste pe piata neagra chiar si 2.800 de lei bucata.