Aproximativ 13.000 de modele Porsche Cayenne sunt afectate, nu doar 3.000 asa cum se estimase initial, a anuntat marti un purtator de cuvant al companiei germane.

El a adaugat ca firma coopereaza pe deplin cu reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului din SUA.

Porsche cumpara motoarele sale diesel de la Audi, care a recunoscut luni seara ca cele pe care le-a produs contin softul controversat.  

Potrivit Audi, modelele Cayenne afectate sunt cele fabricate in 2013, si nu in 2015, cum se anuntase initial.

Audi a recunoscut in fata autoritatilor de reglementare din SUA ca vehiculele sale diesel cu motor de trei litri utilizeaza trei programe software care nu au fost dezvaluite anterior. Unul dintre aceste sisteme electronice speciale ar fi putut fi utilizat pentru evitarea standardelor referitoare la poluare, conform reglementarilor din SUA.  

Anterior, reprezentantii Volkswagen au dat asigurari ca scandalul emisiilor este legat doar de motoarele diesel de doi litri pe care le produce VW si au dezmintit ca motoarele mai mari, fabricate de Audi, ar fi suspecte.  

Softul afecteaza 85.000 de modele Audi, Volkswagen si Porsche vandute incepand cu 2009 in SUA.  

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.