Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit in 18 septembrie, in acea luna livrarile Volkswagen pe plan global scazand cu 1,5%, la 885.300 de vehicule.  

In cele doua luni care au trecut de la izbucnirea scandalului, vanzarile Audi s-au situat la acelasi nivel record ca in perioada similara din 2014, conform datelor companiei.  

"Vom inregistra vanzari record in noiembrie si decembrie", a dat asigurari Scott Keogh.  

El a adaugat ca in ciuda faptului ca vanzarile sunt importante, repararea motoarelor diesel echipate cu un soft care falsifica rezultatele testelor de emisii poluante reprezinta "prioritatea companiei".  

In ultimele doua luni din 2014, Audi a vandut in SUA 36.000 de vehicule.  

Keogh a estimat ca pe ansamblul acestui an Audi ar urma sa depaseasca pentru prima data nivelul de 200.000 de masini vandute in SUA.  

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.  

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.