Aceste cifre sunt o veste bună pentru o companie care a fost afectată de scandalul manipulării emisiilor poluante în 2015, scandal care a costat Volkswagen mai multe miliarde de euro sub formă de amenzi şi despăgubiri. Cu toate acestea, scandalul nu pare să fi afectat popularitatea mărcii VW în rândul consumatorilor.

"Am încheiat 2017 cu cea mai bună performanţă înregistrată vreodată de Volkswagen", a declarat Herbert Diess, preşedintele Consiliului de administraţie al mărcii Volkswagen la Salonul auto de la Detroit.

Piaţa din China a avut cea mai mare contribuţie la vânzările record înregistrate de Volkswagen. Compania germană a vândut 3,18 milioane de autoturisme în China, în creştere cu 5,9% comparativ cu 2016, adică mai mult de jumătate din numărul total de vehicule vândute de Volkswagen la nivel global.

Creşterea livărilor VW, marca care este responsabilă pentru aproape 60% din vânzările întregului grup Volkswagen, ar putea fi factorul decisiv pentru care Volkswagen ar putea devansa pentru al doilea an Toyota în cursa pentru cel mai mare constructor auto mondial.

Diviziile premium din grupul Volkswagen, Audi şi Porsche, au raportat deja vânzări record pentru anul 2017. Volkswagen urmează să dea publicităţii rezultatele la nivel de grup în data de 17 ianuarie. Luna trecută, Toyota a estimat că în 2017 a vândut 10,35 milioane de vehicule la nivel de grup, în creştere cu 2% faţă de 10,5 milioane în 2016.