Singura facilitate oferita, in prezent, la achizitia de autovehicule electrice sau hibride este scutirea de la plata taxei de prima inmatriculare, dar Borbely sustine ca acest lucru este pe cale sa se schimbe.

"Avem un proiect de lege prin care propunem mai multe facilitati importante. Nu pot da detalii, in acest moment, inainte de a le agrea cu Ministerul Transporturilor si Ministerul de Finante", a explicat Borbely.

Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia, a confirmat intalnirea cu Borbely: "Confirm intalnirea cu ministrul Mediului, dar nu pot da detalii despre subiectele ce le vom discuta", a declarat Stroe, pentru Gandul.

Cu un an in urma, dupa ce Guvernul Boc tocmai infiintase "Grupul de lucru interministerial pentru stabilirea unei strategii de incurajare a fabricarii autovehiculului electric in Romania", Stroe a exclus posibilitatea ca Dacia sa fabrice autovehicule electrice.

"Renault nu are in vedere construirea unui autoturism electric in Romania, in conditiile in care autoturismele cu carburanti vor face legea cel putin 25 de ani de acum inainte", declara atunci vicepresedintele Dacia.

Citeste continuarea in Gandul!