Investitia initiala se ridica la valoarea de 3,25 milioane euro. In plus, daca masinile vor prinde la public, compania va mai investi aproximativ 10-2 milioane  de euro, potrivit directorului companiei, Jamie Robertson.

Britanii vor fabrica in Stara Zagora doua modele, unul destinat traficului urban si unul sport, din trimestrul al doilea al acestui an.

Cele doua modele de automobile vor ajunge la 300 de kilometri fara sa aiba nevoie sa fie incarcate. In general, masinile de acest tip, prezente pe piata mondiala, au, in medie, o autonomie de 150 de kilometri.

In plus, compania britanica vrea sa dezvolte si unele modele de masini cu incarcare prin inductie, care nu vor avea nevoie sa fie incarcate la statiile de incarcare, prin cablu, asemenea celor care se gasesc deja pe piata.

Zero Carbon colaboreaza si cu Liberty E Cars, o alta companie britanica, in vederea unei posibile investitii in productia de componente pentru masini electrice, baterii si componente electronice pe piata din Bulgaria.