Compania ceha se asteapta la rezultate bune si in prima parte din 2017, urmand sa lanseze un nou SUV si sa modernizeze celebrul model Octavia.

"Lansarea modelului restilizat Skoda Octavia si a SUV-ului Skoda Kodiaq ar urma sa sprijine rezultatele brandului in primul semestru din acest an", a afirmat directorul general Bernhard Maier.

Anul trecut, Skoda a vandut peste un milion de vehicule, pentru a doua oara in istoria companiei. In 2015, livrarile globale au urcat cu 1,8%, la 1,056 milioane de vehicule, datorita cererii ridicate de pe majoritatea pietelor europene, care a compensat declinul din Rusia. In primele doua luni din acest an vanzarile globale au urcat cu 4,5%, la 170.300 unitati.

2016 a fost al treilea an consecutiv in care vanzarile Skoda au depasit pragul de un milion de unitati, datorita lansarilor de noi produse. Skoda este principalul exportator ceh.

Skoda Auto are trei uzine de asamblare in Cehia. Compania produce autoturisme in China, Rusia, Slovacia si India, in principal prin intermediul unor parteneriate la nivel de grup. Skoda produce sapte modele de autoturisme in 40 de versiuni.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca, in perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 500.000 in SUA) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.