Intrebat ce parere are despre protestul angajatilor de la Dacia, nemultumiti ca fabrica ar avea pierderi din cauza ca autostrada Sibiu-Pitesti nu a fost construita, premierul a raspuns: "Hai sa fim seriosi. Eu stiu ca sunt pe profit".

Premierul a facut apel la liderii de sindicat de la Dacia sa fie rezonabili, pentru ca altfel compania isi poate muta productia in alta tara. 

"Eu mai stiu ca, daca o mai tin in mitinguri, o sa se mute productia in Maroc. Deci, fac un apel la liderii de sindicat, eu stiu foarte bine care este nivelul de salarizare la Dacia, stiu foarte bine cate proiecte am sprijinit cu ajutor de stat, stiu foarte bine ca Dacia este importanta pentru noi si pentru Romania si fac un apel la ratiune din partea lor, pentru ca la un moment dat au fost foarte aproape, in decembrie daca nu ma insel, de o criza mare cu patronatul, nu cu noi. Intotdeauna sa fie rezonabili pentru ca altfel, nu uitati, Dacia are o varianta si eu nu vreau sa-i vad, din cauza grevelor si a sindicatelor, ca se muta in alta parte", a adaugat Ponta.

Aproape 7.000 de persoane, membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia, dar si rude ale acestora, protesteaza, joi, in centrul orasului Mioveni, cerand Guvernului inceperea lucrarilor la autostrada Pitesti-Sibiu, modificarea Codului Muncii si exprimandu-si dezacordul fata de proiectul de regionalizare.

Protestatarii s-au adunat, joi dupa-amiaza, in centrul orasului Mioveni, pentru a-si exprima nemultumirea fata de ”tergiversarea de catre Guvern a inceperii lucrarilor la autostrada Sibiu-Pitesti”, scrie Mediafax.

Manifestantii solicita, de asemenea, modificarea unora dintre prevederile Codului Muncii, considerand ca acesta contine unele ”prevederi abuzive pentru salariati”, si acuza, totodata, lipsa de proiecte din partea autoritatilor privind cresterea numarului locurilor de munca.

Liderii de sindicat care au luat cuvantul la protest au spus ca se tem ca isi vor pierde locurile de munca, din cauza lipsei autostrazii si au acuzat faptul ca ”o prioritate a clasei politice este acordarea de pensii speciale pentru parlamentari”.

Au promis modificarea Codului Muncii, au promis constructia autostrazii Pitesti - Sibiu. Nu s-au tinut de aceste promisiuni. Constructia autostrazii Sibiu - Pitesti se poate realiza cu 85% cu bani europeni. Numai interesele de partid, numai interesele unor clanuri fac ca acest proiect sa nu fie realizabil. Este o constructie de interes economic national si european. Nimeni nu poate contesta acest lucru decat Guvernul Ponta. Nu este o prioritate pentru ei Dacia, locurile de munca si nici constructia autostrazii Sibiu - Pitesti. Toate investitiile se dezvolta in zona Clujului, in Ardeal. Ce a facut Ioan Rus de cand este ministrul Transporturilor? Nimic pentru Romania, numai promisiuni, promisiuni desarte”, a afirmat in discursul sau Anghel Marin, vicepresedinte al Sindicatului Autoturisme Dacia.

La protest participa nu doar sindicalisti de la Uzina de automobile Dacia, ci si rude ale acestora, precum si sindicalisti din Posta Romana, Penitenciarul Colibasi si de la alte sindicate.