Lansata in 2009, ca serie limitata in gama Sandero, versiunea Stepway a ajuns sa se impuna atat in Romania, cat si la export, vanzarile reprezentand pe unele piete peste 50% din totalul inmatricularilor modelului Sandero. 

"Atat rezultatele comerciale, cat si capitalul de imagine pe care si l-a construit in timp aceasta versiune speciala, reprezinta argumentele care au stat la baza deciziei de a include o versiune Stepway si in oferta modelelor Lodgy si Dokker", potrivit Dacia. 

Prezentate la ultima editie a Salonului Auto de la Paris, aceste versiuni completeaza gama actuala, fiind dotate cu numeroase echipamente (disponibile in serie sau optional), precum sistem de navigatie si multimedia MEDIA NAV, aer conditionat, regulator-limitator de viteza (cruise control), asistenta la parcarea cu spatele.


Lodgy Stepway si Dokker Stepway sunt disponibile cu motorizari pe benzina si diesel.  In ceea ce priveste preturile, acestea variaza intre 12.500 euro si 15.200 euro pentru Lodgy Stepway. In cazul modelului Dokker Stepway, tarifele sunt cuprinse intre 13.320 euro si 14.120 euro.