Protestul a adunat cateva zeci de reprezentanti ai service-urilor din toata tara. Oamenii sunt nemultumiti de intarzierile exagerate la plata reparatiilor. Ei reproseaza Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor ca nu aplica legea in cazul asiguratorilor rau-platnici.

Din cauza intarzierilor la plata, un service din sase a dat faliment in ultimul an. Majoritatea service-urilor acuza intarzieri de peste 100.000 de euro. In total, 300 de milioane de euro ar avea de recuperat service-urile de la companiile de asigurari. Banii sunt virati cu intarziere si, de multe ori, proprietarii masinilor achita singuri reparatiile, chiar daca au polite.

"Intarzierile cu platile pentru decontarea serviciilor de reparatie efectuate pe baza politelor de asigurare RCA si Casco sunt de circa 100.000 de euro per societate, iar in Romania sunt autorizate 3.000 de service-uri auto. In aceste conditii, firmele din bransa sunt obligate sa se imprumute la banci pentru a acoperi costurile reparatiilor", declara in urma cu trei saptamani presedintele Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente, Vasile Ion.