Pentru 2015, Volkswagen anticipeaza o crestere moderata a veniturilor din vanzari, de pana la 4%, relateaza MarketWatch.

Profitul operational a avansat anul trecut cu 8,8%, la 12,7 miliarde de euro.

"Avand in vedere perspectivele limitate de crestere in regiuni din afara Chinei, nu exista garantii ca 2015 va fi un an de succes, atat pentru industria auto cat si pentru Volkswagen Group", potrivit companiei.

Conducerea Volkswagen a propus pentru 2014 dividende de 4,86 euro pe actiune, in crestere de la 4,07 euro pentru 2013.

In urma asteptarilor pesimiste ale VW, in special in Rusia si Brazilia, actiunile Volkswagen au scazut vineri cu pana la 5,9%, inregistrand cel mai mare declin din ultimul an. Declinul s-a atenuat ulterior la 1,8%. De la inceputul acestui an, titlurile VW s-au crescut cu 20%, conferind grupului german o capitalizare bursiera de 103,6 miliarde de euro.

Dupa ani de zile in care VW a promovat cresterea vanzarilor, cu obiectivul de a devansa Toyota Motor ca cel mai mare producator auto la nivel mondial, VW si-a reorientat atentia spre imbunatatirea profitabilitatii, in contextul cresterii cheltuielilor pentru dezvoltarea de vehicule electrice si a unor noi functii digitale.