"In 2013 estimam ca vom vinde 2.000 de vehicule B-Max si ca vom avea o cota de piata de 1,7% pentru acest model (...) Nu cred ca romanii vor considera ca este un model scump. Nu vrem sa vindem masini «chele», ieftine, care nu beneficiaza de tehnologie de ultima ora", a declarat, intr-o conferinta de presa, directorul general al Ford Romania, Henrik Nenzen.

El spus ca pentru clientii romani care comanda masina pana la data de 15 septembrie, cand va fi lansata in showroom-uri, Ford acorda un pachet de optiuni care valoreaza intre 1.000 euro si 2.500 euro, in functie de versiunea masinii. Printre aceste optiuni se numara aer conditionat, radio CD cu MP3 player, senzori de parcare sau incalzirea parbrizului.

Potrivit lui Nenzen, Ford poate acorda aceasta reducere clientilor romani deoarece costurile cu transportul sunt mai reduse fata de alte state, ca urmare a faptului ca masina va fi produsa in Romania.

"Putem acorda facilitatile pentru ca vrem sa fim foarte de succes si sa vindem mai mult decat prezice piata, dar si pentru ca masina e produsa in inima Romaniei si nu avem aceleasi costuri de transport ca pentru alte tari", a afirmat Nenzen.

Modelul B-Max este disponibil in trei variante de echipare - Ambiente, Trend, Titanium, si trei motorizari pe benzina si doua diesel. Propulsoarele pe benzina au o capacitate de 90 CP, 100 CP sau 120 CP, iar cele diesel dezvolta 75 de CP si 95 CP.

Pretul de baza de 13.400 euro este disponibil pentru varianta Ambiente, in timp ce varianta Trend are un pret de pornire de 14.150 euro, iar cea Titanium de16.150 euro.

Noul model Ford prezinta un sistem original cu usi clasice in fata si usi glisante in spate, care integreaza pilonii centrali.

Astfel, masina poate fi comandata incepand de vineri, urmand ca in iulie sa fie disponibila pentru test drive, iar in septembrie pentru vanzare.

Ford estimeaza ca va produce in acest an la Craiova 60.000 de masini B-Max, iar anul viitor 105.000 de unitati, modelul fiind destinat in principal pietelor externe. Pentru a atinge tinta de productie, muncitorii Ford vor lucra in doua schimburi.