Ford va continua "sa ajusteze productia in functie de cererea reala" in Europa, strategie care a ajutat compania sa ramana profitabila in alte regiuni, a declarat pentru Reuters directorul general al grupului american, Alan Mulally, potrivit Mediafax

Acesta a adaugat, la debutul Salonului Auto de la Geneva, ca Ford cauta zone in care ar putea utiliza tehnologie in comun cu alti constructori. 

Ford a inregistrat in trimestrul al patrulea al anului trecut o pierdere de 190 milioane de dolari la nivel de grup. In Europa, compania a avut anul trecut pierderi de 27 milioane de dolari.  Directorul financiar al Ford a declarat saptamana trecuta ca grupul ar putea avea in acesst an piereri de 500-600 milioane de dolari in Europa, daca piata auto din regiune se va contracta la 14 milioane de autovehicule dupa vanzari, reprezentand un declin de 8,5% fata de 2011.

GM a anuntat saptamana trecuta incheierea unei aliante cu PSA Peugeot Citroen, al doilea constructror auto din Europa, prin care cele doua grupuri vor efectua in comun achizitiile si investitiile in dezvoltarea autovehiculelor. 

General Motors spera ca alianta cu PSA Peugeot va consolida divizia europeana Opel, care merge in pierdere.

Cele doua grupuri au aratat ca nu vor efectua concedieri in Europa si nu vor inchide fabrici, anunt intampinat cu scepticism de multi analisti, care pun sub semnul intrebarii economiile tintite de companii prin incheierea aliantei. 

Citeste si:

Masina anului 2012 in Europa, desemnata la Salonul Auto de la Geneva. GALERIE FOTO

Peugeot vrea 1 mld. euro prin emisiune de actiuni, la un pret cu 42% sub cotatia bursiera. GM va plati 320 mil. euro pe 7% din actiunile francezilor