Cei de la Ferrari si-au propus sa rupa gura targului cu prima cabrioleta care are un acoperis metalic. Pret de pornire 200.000 de euro fara taxe. Daca-i mult sau putin e greu de spus in conditiile in care masina a fost deja comandata la Bucuresti.

"Am primit pentru acest model comenzi chiar din timpul primelor teste oficiale, de atunci am avut 10 comenzi ferme pentru acest automobil", a declarat Lucian Sonea, director marketing Forza Rossa.

La concurenta cu Ferrari vine si cea mai noua generatie 911 de la Porsche. Si aici sunt doua cereri pentru un bolid de 100.000 de euro, care isi poate dubla pretul in varianta turbo.

Nici designerii de la Lamborghini n-au dormit si propun o editie limitata a celui mai usor model creat vreodata de italieni: 999 de kilograme, sub o berlina autohtona, dar la fel de rapid ca o masina de formula 1.

Daca nu ajungeti la Frankfurt, nu va faceti griji. Veti admira curand toate aceste minunatii pe drumurile din Romania.

"Vorbim despre modele exclusiviste, modele cu multi cai putere care costa intre 100.000 si 500.000 de euro", a declarat
Alex Banu, redactor Promotor

Iar exemplele pot continua. Maseratti uimeste cu primul SUV jumatate american, jumatate italienesc. Iar Audi testeaza piata cu Urban Spider un concept electric din fibra de carbon.

Si ai nostri sunt la Frankfurt. Dacia cu Duster in varianta super sport, dar si in varianta clasica, iar Ford cu trei modele sport si cu promisiunea ca la anul vom avea si monovolul B-max pe piata.

BMW a pregatit patru premiere internationale, respectiv noul M5, noua Seria 1 si conceptele electrice i3 si i8. Ultimele doua modele vor fi lansate spre vanzare in 2013. 

Opel se prezinta la Frankfurt tot cu patru premiere: noul coupe compact Astra GTC, Zafira Tourer, urmatoarea generatie a furgonului Combo compact, dar si un concept electric cu doua locuri.

Ford vine si el cu patru noutati, insa niciuna produsa la fabrica de la Craiova. Modelul de serie B Max ar putea sa fie prezentat la editia de anul viitor a Salonului Auto de la Geneva.  Punctul forte al americanilor, de anul acesta, este un concept coupe, prototipul viitorului model de serie Ford Evos.  Constructorul auto mai vine si cu doua noi modele Focus si Fiesta, cu tehnologii de economisire a carburantului si un consum mediu de 3,3-3-4 litri de carburant la suta de kilometri. Ford mai aduce la Frankfurt o noua versiune Focus cu motor de un litru, EcoBoost, propulsor care va intra in productie si la uzina de la Craiova. 

Afla cu ce se prezinta la Salonul Auto de la Frankfurt Volkswagen, Bentley, Aston Martin, Toyota si Hyundai

Salonul Auto de la Frankfurt se desfasoara in perioada 15-25 septembrie. Este cel mai mare din Europa si este programat doar odata la 2 ani.