"Vreau sa explic foarte clar, pentru ca este o interpretare gresita pe care o folositi tot timpul si pe care va multumesc ca imi dati ocazia sa va lamuresc", si-a inceput Ponta raspunsul. "In primul rand, suma colectata ...va transmit imediat de la ministerul de Finante", a adaugat premierul.

El a tinut sa precizeze ca supra-acciza nu a avut impact asupra pretului la carburant, argumentand cu faptul ca "azi, preturile la carburant sunt mai mici decat inainte de introducerea accizei". 

Ponta a spus ca din suma colectata din acciza suplimentara se cofinanteaza atat proiectele europene de infrastructura, precum si lucrarile de infrastructura, de intretinere si de constructie din fonduri bugetare, intrucat fondurile puse la dispozitia Romaniei din programe structurale si de coeziune nu acopera decat in mica masura necesitatile de infrastructura ale Romaniei. 

"Noi avem, in 2015, 19 miliarde de lei cofinantari la proiecte europene. Evident ca acciza nu acopera in niciun caz acesti 19 miliarde - daca nu ma insel erau 2,4 miliarde anual, deci o parte din cei 19 miliarde", a spus Ponta. 

In ceea ce priveste km de autostrada facuti in baza acestei supra-accize, Ponta a dat exemplul repornirii autostrazii Transilvania, inceputa in acest an.