Peugeot a preluat in anii '70 Citroen, iar in prezent este al doilea mare constructor auto din Europa. 

Membrii consiliului de administratie l-au ales pe Gallois (70 de ani), pentru a beneficia de experienta acestuia in revitalizarea unor mari companii franceze. Gallois si Carlos Tavares, care preia postul de director general la 31 martie, vor supraveghea reorganizarea companiei. 

Familia Peugeot a pierdut controlul dupa ce a acceptat ca in actionariat sa intre statul francez si producatorul auto chinez Dongfenfg, in contextul dificultatilor financiare cu care se confrunta grupul.

Postul de presedinte, infiintat in 1972, va fi detinut astfel pentru prima data de cineva din afara familiei Peugeot, a carei reprezentare in consiliul de administratie a fost redusa de la patru la doua locuri.  Actualul presedinte, Thierry Peugeot, si varul acestuia Robert vor ramane in consiliul de administratie, format din 14 membri, a anuntat miercuri producatorul auto.

Jean-Philippe Peugeot va parasi board-ul si va deveni consilier fara drept de vot, iar sora lui Thierry, Marie-Helene Roncoroni, va demisiona. 

Dongfeng va primi doua locuri in consiliul de administratie, iar statul francez altele doua. 

Peugeot a incheiat in februarie un acord cu statul si Dongfeng privind recapitalizarea companiei printr-o majorare de capital de 3 miliarde de euro, in urma careia guvernul francez si producatorul auto chinez vor detine participatii de cate 14%.  Pachetul de actiuni a familiei Peugeot va fi redus de la 25,5% la 14%. 

Reorganizarea pune capat controlului de 118 ani al familiei Peugeot asupra unuia dintre cei mai mari constructori auto din Europa, dar care s-a confruntat cu probleme in ultimii ani dupa ce a ramas mult in urma rivalilor in privinta extinderii pe pietele emergente.