Volvo a primit un competitor in zona de siguranta de acolo de unde se astepta mai putin. Daca pana acum BMW, Mercedes si Audi erau singurele care putea sa egaleze sau sa depaseasca Volvo la tehnologii reale pentru siguranta, iata ca Jaguar Land Rover intra si ea acum in liga aceasta.  

Siguranta este decisiva pentru clientii maturi. Poate si chiar influenteaza decizia de cumparare si pune de multe ori aspectul masinii pe locul II.  

Bike Sense este inventia Jaguar pentru siguranta soferilor si a biciclistilor sau a motociclistilor. Niste senzori montati pe masina repereaza bicicletele si trimit semnale acustice, luminoase si chiar tactile pentru a-i comunica soferului unde se afla biciclistii.  

De exemplu, daca bicicleta e undeva in dreapta-spate a masinii, soferul va primi semnal sonor in boxa din dreapta spate si o vibratie in scaun in zona umarului drept. Si pedalele vibreaza cand trec biciclisti pe trecerile de pietoni, iar clanta si stalpii masinii se aprind si bipaie cand vrei sa te dai jos din autoturism si trec biciclisti pe partea ta in acel moment.  

Directorul Jaguar Land Rover a spus ca tehnologia e inca in testare, dar ca vrea sa o vada cat mai repede pe masini. 19.000 de biciclisti si motociclisti sunt avariati anual in Marea Britanie.