Masina este, intr-adevar, doar un concept, dar are sanse mari sa devina model de serie. Asta pentru ca prototipul nu arata deloc ireal. Ba chiar are multe elemente din linia actuala (XF sau XJ). Aici sunt doar mai "cocotate", la inaltimea masinii.

C-X17 este un crossover (intre break si SUV), iar numele nu are nici o legatura cu acelasi tip de masini de la Mazda. Asemanarea este totusi destul de neinspirata si poate chiar periculoasa pentru marketing-ul Jaguar, care-si inscrie masinile in clasa premium.

Modele Mazda sunt denumite CX-5, CX-7 etc. Englezii nu au comunicat alte detalii tehnice, dimensiuni sau preturi. Din poze, dimensiunile par sa fie cele ale unui model mare. Englezii au anuntat oricum ca pentru SUV-urile compacte pregatesc alta masina, cu indicativul "XS" (rivalul anticipat este BMW X3).

Pozele au "scapat" pe internet azi dimineata, ca preview pentru lansarea de la Frankfurt, marti 10 septembrie. Dupa conferinta de presa, www.incont.ro va publica toate detaliile despre motorul conceptului si anul lansarii modelului oficial de strada.

Tot la Salonul Auto de la Frankfurt, Jaguar lanseaza si faceliftul limuzinei "XJ". Toate detaliile despre cele mai importante lansari sunt in timp real, pe www.incont.ro si in emisiunea promotor, pe Sport.ro, de la 10.00.