Raidurile, care vin după cele efectuate în martie 2016, au fost efectuate la sediul central şi la fabrica din Neckarsulm, Germania. Investigaţia vizează cel puţin 210.000 de vehicule vândute din 2009 în Europa şi în SUA, au anunţat marţi procurorii din Munchen.

Reprezentanţii Audi au dat asigurări că vor coopera cu autorităţile.

Audi, care are o contribuţie însemnată la profitul grupului VW, a dezvoltat motorul diesel de trei litri V6 echipat cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare. Motoarele au fost folosite la aproximativ 80.000 de vehicule VW, Audi şi Porsche ale căror emisii de oxid de azot au depăşit de câteva ori maximele permise de normativele SUA.

Luna trecută, procurorii au efectuat alte percheziţii la locuinţele unor foşti şi actuali angajaţi ai Audi din landurile Bavaria, Baden-Wuerttemberg şi Renania-Palatinat.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.