"Nu autostrada va determina viitorul Dacia. Autostrada este un subiect important, dar Dacia poate sa traiasca si mai poate sa astepte cativa ani, cat mai putin posibil, pentru ca autostrada sa fie facuta. Dar este sigur ca in ziua in care se va intampla, asta ne va permite sa castigam cateva ore (...) pentru a ajunge la frontiera, ceea ce va fi un element de fluiditate si de competitivitate, care va fi important pentru noi", a declarat Maure, potrivit Agerpres.

Reactia a venit dupa ce deputatul PSD Mircea Draghici, consilier onorific al premierului pe probleme legate de industria auto si transporturi, a transmis mesajul lui Victor Ponta:

"Autostrada Pitesti-Sibiu este pe locul intai in Master-Planul de Transport. Stiu ca au fost unele ingrijorari ale angajatilor, ca reprezentanti ai conducerii Dacia Renault au transmis anumite semnale. Eu (...) sustin in continuare autostrada Pitesti-Sibiu".

Uzina Dacia a devenit un proiect strategic pentru Romania, se mai arata in mesajul transmis de premier, la aniversarea a 10 ani de la deschiderea Centrului International Logistic al producatorului auto de la Mioveni. 

"Uzina reprezinta un proiect strategic fundamental pentru Romania, un proiect industrial care asigura o parte insemnata a exporturilor romanesti. De asemenea (...), uzina reprezinta un proiect esential pentru locurile de munca stabile de aici, de la Mioveni, precum si pentru multe alte zeci de mii de locuri de munca din tara. (...) Al doilea mesaj important pe care vreau sa-l transmit este de apreciere pentru companiile care au incredere in Romania, care investesc si dezvolta proiecte importante aici. Imi doresc si stiu ca tara noastra poate fi in continuare un loc atractiv pentru dezvoltarea de investitii straine si de productie industriala", a adaugat Ponta.

El a apreciat si colaborarea pe care a avut-o cu reprezentantii Dacia in diverse programe de sustinere a dezvoltarii a industriei auto din Romania, dand asigurari ca va avea astfel de consultari si pe viitor.