Jay Kay a devenit un fenomen cu trupa Jamiroquai in 1992, cand avea 22 de ani. Englezul are un garaj plin de “piese” tari, de la un Lamborghini Miura retro, pana la cele mai turbate modele Porsche - brand al carui si este mare fan.

La sfarsitul lui 2011, Jason Luis Cheetham (nume original) avea 37 de masini. In afara de cele tunate de casa sau aftermarket, are si cateva raritati pe care a cheltuit o mare parte din averea estimata de Sunday Times in “Rich List 2008” (locul 1.794).

GT3 RS este un Porsche care l-a convins dupa mult timp ca nemtii au cele mai bune masini. Jay Kay a spus la Top Gear ca “GT-ul asta va fi pe lista automobilelor clasice peste niste zeci de ani”. Mai are trei modele Porsche911, Carrera S si 356 Speedster.

Mercedesul 600 (Pullman) pe care l-a avut Coco Chanel a ajuns la el acum cativa ani si i-a pus un motor V8 de 6,3 litri (63 AMG). Elvis, Jack Nicholson, John Lennon, George Harrison si Hugh Hefner au sau au avut si ei cate un Mercedes 600.

BMW 3.0 CSL este unul dintre cele mai brutale BMW-uri din istorie si Jay Kay il are. Motorul cu 6 cilindri in linie scotea 360 de cai putere in anii ’80.

Alta “minune” din garajul de lux al muzicianului e Lamborghini Miura SV, un model din 1971. Este atat de importanta in istorie pentru ca a fost prima supermasina cu tratiune spate si motor dispus central.

Desigur ca nu exista vedeta in Univers care sa nu aiba un Ferrari in garaj. Jay Kay nu are un Ferrari, ci acel Ferrari550 Maranello. Motorul este un V12 de 5,5 litri si 500 de cai putere.

Acestea sunt “prietenele” lui Jay Kay, insa nu singurele masini pe care le are. “Fifth Gear” (BBC) a fost la el in garaj si a mai descoperit un Maserati A6 (carosat de Frua), un Fiat Abarth 1000, Rolls Royce Phantom, Aston Martin DB5, Mercedes 300SL Roadster si G500, Ferrari Enzo, Bentley S1 Continental, Audi RS6 Avant si RS4.  

Ultima masina pe care a pus ochii “Jamiroquai” este Aston Martin One-77, un supercar de 1 milion de euro stilul James Bond.

Jay Kay a venit cu Jamiroquai in Romania anul trecut, intr-un conert la Mamaia. Dupa ce a terminat pe scena, a fost invitat la afterparty intr-un club din care i s-a furat celebra caciula trademark.