Cele doua noi modele au, in sfarsit, o noua plansa de bord, in doua nuante.
 
Odata cu lansarea noilor Logan, Sandero si Sandero Stepway, oferta de motorizari a marcii Dacia este alta. In premiera, noile modele Logan si Sandero primesc un motor turbo pe benzina cu trei cilindri de 900 de cm cubi si numai 5,3l /100 km consum.
 
Motorul de 1 150 de cm3 dezvolta 75 de cai. Consuma in medie doar 5.9l/100 km. Curand, acest motor va fi disponibil si intr-o versiune GPL pentru modelul Dacia Logan Diesel : dCi 75 CP si 90 CP. Motorul 1.5 dCi este disponibil in versiunile de 75 de cai si si 90 CP. Motorul este  unul dintre cele mai economice din segment: ia numai 3,9 l/100 km.
 
Dintre dotarile di ce in ce mai bune pe care le are Dacia, amintim : Dacia Plug&Radio cu un ecran si CD MP3 player, Bluetooth®, prize USB si jack disponibile pe fatada radio-ului precum si de satelit de comanda pe volan. Tehnologia Bluetooth® permite lansarea unui apel telefonic handsfree cu sincronizarea carnetului de adrese si a listei de apeluri, precum si ascultarea in audio streaming a fisierelor muzicale de pe suporturi externe.
 
Sistemul MEDIA NAV este disponibil pe cele trei noi modele. Perfect integrat in fatada centrala a plansei de bord, are un ecran tactil. MEDIA NAV cuprinde si el un sistem de navigatie integrat si radio cu conexiune Bluetooth® si audio streaming.
 
Limitatorul de viteza, noutate in gama Dacia, va fi disponibil, in functie de versiune, pe noile Logan si Sandero. Asistenta la parcarea cu spatele este si ea disponibila in functie de nivelul de echipare.
 
In ceea ce priveste siguranta, masinile au in serie de 4 airbag-uri frontale si laterale pentru sofer si pasager, faruri de zi, ABS si ESP.
 
Noile Logan, Sandero si Sandero Stepway vor fi produse in uzina de la Mioveni din Romania, pentru piata europeana, precum si in uzina din Casablanca, Maroc. Incepand din semestrul doi 2013, noul Sandero va fi produs si in uzina din Tanger.