Prin această decizie, Honda va renunţa la cele mai puţin populare modele ale sale, dar gama Civic va păstra majoritatea configuraţiilor atractive, cum ar fi modelele Si şi Type R, precum şi sedanul şi hatchback-ul Civic, echipate manual.

”Renunţăm la o maşină, dar pentru noi povestea adevărată este cât de dedicaţi suntem produselor noastre de bază. Înţeleg că unii oameni vor fi dezamăgiţi, dar am deplină încredere că (...) oamenii nu vor pierde nimic”, a declarat Gary Robinson, vicepreşedinte al Honda pentru planificarea produselor, potrivit News.ro.

În condiţiile în care crossoverele, camionetele şi SUV-urile domină piaţa, justificarea automobilelor compacte şi sedanurilor, în special variantele cele mai specializare, începe să dispară în ochii şefilor de companii.

Ford a provocat agitaţie anul trecut, când a anunţat că va renunţa la ofera de sedanuri pentru anul 2022, mulţi considerţnd că este o decizie controversată (deşi decizia a fost necesară pentru ca Ford să se adapteze cererii).

În timp ce Honda riscă să piardă clienţi, va elibera în schimb resurse pentru produse viitoare. Decizia este justificată şi având în vedere că automobilul Civic cu două uşi şi versiunea manuală a Accord reprezintă doar 5%, respectiv 2% din vânzările modelului.