Chiar daca pare incredibil, clientii s-au inghesuit la standuri, in ciuda faptului ca pretul celor mai luxoase modele sare de 1 milion de euro.

Noul model Ghost, de la Rolls Royce, este printre cele mai admirate masini expuse la Shanghai. Designerii firmei l-au proiectat cu gandul la oamenii de afaceri chinezi care prefera masinile spatioase.

Rolls Royce Ghost are volanul extensibil, foarte popular in China, minibaruri si panouri de separare din modelul Phantom, toate adaptate pentru gusturile milionarilor chinezi.

Dorintele bogatilor Chinei sunt lege si pentru compania care realizeaza "armuri" pentru masinile blindate. Sunt masini care se vand cu 150.000 de euro si altele care costa 1 milion.

Si Lamborghini a venit cu ceva special. Modelul "Aventador" il inlocuieste pe Mulcielago, are un motor cu 12 clindri si ajunge la suta de kilometri in numai doua secunde. Masina costa 250.000 de euro in Europa, insa in China pretul este de trei ori mai mare din cauza taxelor. Chiar si asa, anul trecut s-au vandut 206 masini, iar in primele trei luni ale anului acesta, vanzarile au crescut cu 70%.

Cei de la Ferrari nu s-au lasat mai prejos. Au lansat pe piata Asia Pacific.

Fascinatia constructorilor auto pentru piata chineza este motivata de cresterea rapida a apetitului asiaticilor, pentru masinile occidentale. In 2009, China a devenit cea mai mare piata auto, depasid Statele Unite la numarul de masini vandute.