Potrivit Business Insider, multi dintre cumparatori provin din tari emergente, iar cele mai scumpe obiecte vandute in ultimul an – trei case, un iaht si o pictura, au fost cumparate de un indian, un rus, un arab si un ucrainean.

De la cel mai mare pret platit pana la cel mai mic, iata mai jos un top al celor mai scumpe obiecte vandute in ultimele 12 luni:

Cea mai scumpa casa construita vreodata – cel mai bogat indian s-a mutat intr-o casa al carei cost de constructie a fost 1 miliard de dolari

Mukesh Ambani, presedintele Reliance Industries, a carui avere este estimata la 29 de miliarde de dolari, s-a mutat in cladirea de un miliard de dolari din centrul Mumbaiului in octombrie.

Cladirea de 122.000 de metri patrati a fost construita in trei ani si este locuita de Ambani, sotia acestuia si cei trei copii.

Cel mai scump iaht din lume – Roman Abramovici l-a cumparat cu 785 de milioane de dolari

The Eclipse a fost cumparat de omul de afaceri rus Roman Abramovici in decembrie 2010

Cel mai scump penthouse vandut vreodata308 milioane de dolari, Monaco

Apartamentul La Belle Epoque, cu trei dormitoare, a fost cumparat de un membru al familiei regale din Dubai de la fratii Nick si Christian Candy in septembrie 2010.

Anterior apartamentul a apartinut mostenitoarei tronului Lily Safra, al carei sot a fost gasit mort in casa, in urma unui incendiu misterios in 1999.

Cel mai scump apartament vandut vreodata – un apartament in One Hyde Park, Londra, 221 milioane de dolari.

Apartamentul, situat in cel mai luxos complex rezidential din Capitala Marii Britanii, a fost achizitionat de miliardarul ucrainean Rinat Akhmetov.

Locuinta cu sase dormitoare are sala de cinema private si rom-service.

Cea mai scumpa opera de arta – pictura “Nud, frunze verzi si bust” a lui Picasso, 106,5 milioane de dolari.

Pictura a apartinut colectionarilor Sidney si Frances Brody, care o cumparasera in 1951 cu mai putin de 20.000 de dolari.

Desi numele actualului proprietar a fost tinut secret, se vordeste ca acesta ar fi magnatul rus Roman Abramovici.

Cea mai scumpa bijuterie – un inel cu diamante roz de 24 de carate, 46 milioane de dolari

Diamantul, denumit “Graff Pink”, fusese vandut ultima data in urma cu 60 de ani, cand a fost cumparat de bijutierul Harry Winston.

Cea mai scumpa masina - Bugatti 57SC Atlantic, din 1939, 40 de milioane de dolari

Automobilul, unul din cele patru care au fost construite, a fost vandut Muzeului Auto Mullin din Oxnard de ultimul proprietar. Un alt exemplar se afla in colectia lui Ralph Lauren.

Cel mai scump aparat de fotografiat – o camera Leica din 1923, 1,89 milioane de dolari

Aparatul este unul dintre cele 25 de proptotipuri facute de producator in 1923, inainte de a incepe productia in serie.

Cel mai scump caine – un Mastiff Tibetan rosu, 1,6 milioane de dolari

Pe numele sau Big Splash, cainele a fost cumparat de un milionar chinez in martie 2011. Aceasta rasa de caine este o noua moda in randul multi-miliardarilor chinezi.


Sursa foto: Business Insider